Glas Javnosti

Ovako se dodaje beli luk u hranu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mnogi prave grešku kada spremaju jela sa belim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste ne postoje precizna uputstva

Kako seckate, pržite, mešate – to može biti baš “tajni” razlog zašto sve radite kako je napisano u receptu, a jelo ne ispadne onako kako ste očekivali. Mnogi prave grešku kada spremaju jela sa belim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste ne postoje precizna uputstva.

Prilikom pripreme jela sa belim lukom, glavno pravilo je – dodajte ga pred kraj. Prženje belog luka na samom početku pripreme “rezervisano” je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. 

I tada morate biti veoma oprezni. Nikada ga nemojte bacati u vruće ulje jer će beli luk izgoreti brzinom munje. Zbog toga će biti gorak i vrlo težak za probavu.

Budite posebno oprezni ako kuvate u tiganju sa debelim dnom. U njemu se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa pomerite posuđe sa šporeta čim beli luk poprimi bledo zlatnu boju.

U većinu jela, međutim, pred kraj dodajte ovaj dragoceni začin, moćan prirodni antibiotik i pomoć pri mršavljenju i ne kuvajte jelo predugo posle toga.

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR