Glas Javnosti

Pohovane palačinke punjene krompirom: Ukusno i sočno

Hrana
Autor: Glas javnosti

Palačinke su starinska i jeftina poslastica koja se jede od davnina.

Nekada su se punile šećerom ili premazivale džemom, a danas postoji toliko različitih nadeva da ne znate koji pre da odaberete.

SASTOJCI:

 

Za punjenje: 

-900 g krompira 
-1 crni luk 
-2 kašike ulja 
-1 crvena paprika 
-mladi luk 
-100 g tvrdog sira 


Za palačinke:

-3 jajeta 
-1 kašičica šećera 
-500 ml mleka 
-200 g brašna 
-2 kašike ulja

Za pohovanje:

-3 jajeta 
-3 kašike brašna 
-prezle 
-puter 

PRIPREMA:

Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte. Zatim u tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada malo omekša dodajte seckanu papriku. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Poklopite i ostavite da se kuva još nekih 5-7 minuta.


Dodajte u pire, kao i seckani mladi luk i rendani sir. Sve dobro sjedinite.

Umutite jaja sa prstohvatom soli, šećerom, pa sipajte mleko. Sjedinite i dodajte brašno, pa opet umutite. Na kraju sipajte ulje i sjedinite. Ispržite palačinke. 

Stavite nadev na palačinku i urolajte, pa tako radite dok sve ne utrošite.  Umutite jaja i dodajte brašno, pa sjedinite.

U drugu posudu stavite prezle. Uvaljajte palačinke u jaja sa brašnom, pa u prezle. Pržite na istopljenom puteru.


Glas javnosti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR