Sezona roštilja možda se polako bliži kraju, ali to ne znači da moramo da zaboravimo na pljeskavice ili burgere. Bilo da ih pripremate na žaru ili u tiganju, jedna greška može upropastiti sve - suvo meso.
Ni najfiniji začini ne mogu sakriti gumenu teksturu kada fali sočnost. Ipak, postoji trik koji menja sve: umesto sitno seckanog luka u smesu ubacite - rendanu jabuku.
Sveža jabuka dodaje mesu vlagu i sprečava da se tokom pečenja isuši, a pritom unosi blagu slatkoću i osvežavajuću notu. Njena blaga kiselost odlično se slaže sa jačim ukusima poput istopljenog sira, karamelizovanog luka i sočnog mesa.
Rezultat je burger koji je mekan, aromatičan i neodoljivo sočan.
Za savršenu pljeskavicu pomešajte:
Sve dobro sjedinite i oblikujte pljeskavice.
Pecite ih na roštilju ili u tiganju dok ne dobiju lepu zlatnu koricu.
Glas javnosti /U01S