Glas Javnosti


Uz jedan sastojak napravite najsočnije pljeskavice

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ko bi rekao da ovo voće utiče na ukus pljeskavice...

Sezona roštilja možda se polako bliži kraju, ali to ne znači da moramo da zaboravimo na pljeskavice ili burgere. Bilo da ih pripremate na žaru ili u tiganju, jedna greška može upropastiti sve - suvo meso.

Ni najfiniji začini ne mogu sakriti gumenu teksturu kada fali sočnost. Ipak, postoji trik koji menja sve: umesto sitno seckanog luka u smesu ubacite - rendanu jabuku.


Zašto jabuka?

Sveža jabuka dodaje mesu vlagu i sprečava da se tokom pečenja isuši, a pritom unosi blagu slatkoću i osvežavajuću notu. Njena blaga kiselost odlično se slaže sa jačim ukusima poput istopljenog sira, karamelizovanog luka i sočnog mesa.

Rezultat je burger koji je mekan, aromatičan i neodoljivo sočan.

Kako pripremiti smesu?

Za savršenu pljeskavicu pomešajte:

  • mleveno juneće i svinjsko meso
  • jednu rendanu jabuku (nema potrebe da se ljušti, samo uklonite semenke)
  • kašičicu senfa
  • prstohvat soli i bibera

Sve dobro sjedinite i oblikujte pljeskavice. 

Pecite ih na roštilju ili u tiganju dok ne dobiju lepu zlatnu koricu.

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR