Glas Javnosti

Kruške su uglavnom slatke, sočne i blagog ukusa, a tekstura mesa je kremasta.

Zdravlje
Autor: Agroinfo.rs

Kruške su odličan izvor topivih vlakana. Sadrže vitamine A, B1, B2, C i E, folnu kiselinu i niacin takođe su bogat izvor bakra, fosfora i kalija, a u manjim količinama sadrže kalcijum, hlor,gvožđe, magnezijum, natrijum.

Kruške su bogate pektinom koji učinkovito smanjuje nivoa lošeg (LDL) holesterola. Kruške sadrže antioksidativne i antikancerogene spojeve koji sprečavaju nastanak visokog krvnog pritiska i srčanog udara.

Kruška ima protivupalno delovanje i pomaže kod oslobađanja od bolova uzrokovane upalnim procesima.

Najbolji način smanjenja temperature jeste popiti veliku čašu sveže isceđenog soka od kruške.

Kruška je bogat izvor glukoze i fruktoze koje poprilično brzo podižu energiju. 

 Recept i prednosti za zdravlje: Domaći sok od kruške

Topiva vlakna su odlična za zdravlje probavnog trakta i mogu sprečiti nastanak raka debelog creva. 

Sve trudnice za vreme trudnoće trebaju povećati unos folne kiseline kako bi se sprečio nastanak urođenih poremećaja kod deteta. Kruška je bogata folnom kiselinom pa je stručnjaci preporučuju za vreme trudnoće. 

Neka istraživanja su pokazala da sok od kruške može da pomogne i u poboljšanju koncentracije, tako da se preporučuje da ga piju i deca.

Jedna od najvećih zdravstvenih prednosti soka od kruške jeste ta što pomaže u sprečavanju osteoporoze. Ovaj sok je bogat raznim mineralima koji sprečavaju da dođe do gubitka kalcijuma u organizmu u starosti. 

Agroinfo.rs

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR