Glas Javnosti

Veća kontrola nad Temu aplikacijom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nemačka, zajedno sa drugim zemljama EU, uključujući Austriju, zalaže se za veću kontrolu nad kineskim onlajn prodavcima kao što su Temu i Šein

– Ne možemo više da prihvatimo da stotine hiljada paketa svakodnevno stiže sa proizvodima koji ne ispunjavaju evropske standarde“, rekao je danas u Briselu državni sekretar u nemačkom ministarstvu ekonomije Sven Gigold.

Kako prenosi austrijska novinska agencija APA, nemačka vlada, zajedno sa Austrijom, Poljskom, Danskom, Holandijom i Francuskom, poziva Evropsku komisiju da bude dosledna u izricanju kazni kineskim onlajn prodavcima ako se ne pridržavaju važećih evropskih pravila.


Austrijsko trgovinsko udruženje i Privredna komora takođe pozivaju na dodatne mere za uspostavljanje fer konkurencije između evropskih i kineskih onlajn trgovaca ili tržišta. Između ostalog, nemačke savezne države predlažu otkrivanje i kažnjavanje prekršaja kroz sveobuhvatno prikupljanje podataka i bližu saradnju nadležnih organa. Kako prenosi APA, kineska onlajn tržišta Šein i Temu su veoma popularna u Nemačkoj i Austriji, što je uglavnom posledica niske cene proizvoda, prenosi SEEbiz.

Prema podacima istraživačkog instituta IFH iz Kelna, 43 odsto potrošača u Nemačkoj kupuje na ovim pijacama. Predstavnici udruženja potrošača i vladajući političari, s druge strane, kritikuju kvalitet proizvoda na onlajn tržištima, nedostatak kontrole i nelojalnu konkurenciju.

Glas javnosti B010S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR