Glas Javnosti

OSUĐEN BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA: Četiri godine za paljenje kuće novinara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, osuđen je zbog podstrekivanja paljenja kuće novinara "Žig infa" Milana Jovanovića, na četiri godine i tri meseca zatvora.

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora bivši predsednik opštine Grocka i to zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića u decembru 2018. godine.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine.

Naime, u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića. Aleksandar Marinković tereti se kao direktni izvršilac krivičnog dela, ali je od prošle godine u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a postupak je prema njemu razdvojen.

Igor Novaković i Vladimir Mihailović su na početku istrage, priznali paljenje kuće po nalogu Simonovića, dok su na suđenju to negirali. Simonović je ranije u svojoj odbrani u celosti negirao izvršenje krivičnog dela i opisao svoj stav prema Jovanovićevom novinarstvu i portalu za koji radi.

U ovom predmetu odmah na početku istrage, pevacica Bojana Cvetković Šijacki, priznala je krivicu i zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Ona je priznala da je dovezla Marinkovića do mesta Jovanovićeve kuće, gde je krivično delo počinjeno.

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR