Tokom 1995. godine na Novom Zelandu je živela samo 51 jedinka ove vrste papagaja, jer su grabljivice (mačke i hermelini), vrebale vrstu kao plen. On je noćna ptica, koja ne može da leti. Drugi naziv za ovu vrstu je i „sova“ papagaj, prenosi RTS.
Tokom 1995. godine na Novom Zelandu je živela samo 51 jedinka ove vrste papagaja, jer su grabljivice (mačke i hermelini), vrebale vrstu kao plen. On je noćna ptica, koja ne može da leti. Drugi naziv za ovu vrstu je i „sova“ papagaj, prenosi RTS.
Za samo nekoliko dana populacija kakapoa porasla je za 90 jedinki, mladih papagaja.
Kakapo vrsta papagaja razmnožava se jednom u dve do četiri godine, a važno je napomenuti da su za razmnožavanje ove populacije važna stabla rimua, drveta koje proizvodi veliki broj bobica.