Glas Javnosti

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine.

U januaru ove godine kompanija Matijevići zvanično je postala vlasnik hotela Slavija, kog je platila oko 24,9 mil EUR , a tenderu je bila jedini ponuđač.
Nije iznenađenje što je ova firma, koja je deo mesne industrije, ušla "u trku" za ovaj kompleks u centru glavnog grada. Matijevići su i pre kupovine u svom vlasništvu već imali pet hotela. Neki od njih se nalaze Novom Sadu, neki u Beogradu, a vlasnici su i jednog hotelskog objekta u Zrenjaninu.
Javnost sada zanima i šta će biti sa čuvenim hotelima na Slaviji, koji su izgrađeni pre više od pola veka.
U izjavi za Nova.rs Zoran Matijević navodi da su u toku pripreme za rekonstrukciju i da je njegova kompanija u postupku traženja neophodnih dozvola za radove na tom kompleksu.
- Radovi će krenuti verovatno do kraja godine - nada se sagovornik.
- Slavija lux će biti hotel sa četiri zvezdice. Kula će biti poslovna zgrada, dok će u delu objekta koji je većim delom u Makenzijevoj ulici biti otvoren hotel sa tri zvezdice - kaže Matijević.
Napomenuo je i da bi svi radovi trebalo da se završe do 2027. godine, odnosno pre specijalizovane izložbe Expo 2027.
- Što se tiče rušenja, njega neće biti, jer je statika svih zgrada u odličnom stanju - navodi sagovornik Nova.rs.
Imajući u vidu da je plan da sve bude završeno pre izložbe EXPO 2027, upitan je i da li planira da zatraži subvencije od države.
- To bi nam baš značilo. Verovatno ćemo pokušati kada svi projekti budu gotovi. Naravno da je svaka pomoć dobrodošla. Na kraju, to je novac poreskih obveznika, a mi smo jedni od većih - rekao je Matijević.

Podvlači da bi najveća pomoć bila da ne čekaju previše na dobijanje svih neophodnih dozvola.
Inače, Matijevići su pokušali da kupe hotel Slavija Lux (danas Slavija Garni) još 2018. godine i to u postupku koji je pokrenuo javni izvršitelj, ali je prodaja poništena pošto je Privredni sud u Beogradu utvrdio da prethodno mora da se pravosnažno odluči postoji li dug Slavije prema firmi Fil Šar.

Glas javnosti /E05S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR