Glas Javnosti

Ovo još niste videli! Kakav luksuz! A cena za noć 19.000 evra!

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Maldivi su dosad bili privlačni i turistima iz Srbije, ali ono što sada nude domaćini, teško da će uskoro neko odavde moći da priušti!

Ispod ostrva Rangali, na pet metara ispod površine Maldiva, nalazi se arhitektonsko čudo. Hotel sa pet zvezdica u kome jedna noć košta 19. hiljada evra!

U luksuzni kompleks stiže se hidroavionom ili čamcem.



- Maldivi su poznati po neverovatno lepim plažama i kristalno tirkiznoj vodi. Pogled na okean oduzima dah. Ali to je samo polovina lepote Maldiva. Druga polovina postoji pod vodom. Podvodni ekosistem koji treba pokazati posetiocima bez ronjenja u moru - rekao je arhitekta Judži Jamazaki.

Lokalni arhitekta Ahmed Salim udružio se sa njujorškom firmom "Judži Jamazaki“ da bi dizajnirao projekat "Muraka“, koja je osmišljena da bude luksuzna vila za odmor u letovalištu Conrad Maldives na ostrvu.

Ceo projekat osmislio je Majk Marfi, inženjer i stručnjak za tehnologiju akvarijuma.


Vila je napravljena kao dupleks. Na gornjem spratu, koji je na nivou mora su dnevni boravak, trpezarija, tri spavaće sobe i kuhinja. Na donjem spratu je još jedna spavaća soba koja je pod vodom i sva u staklu, sa pogledom u vode okeana. Okružena je debelim staklom i zidovima od akrila.

- Dizajn enterijera i veliki broj detalja u vili inspirisani su luksuzom avionske kabine. Svaki milimetar enterijera pažljivo je osmišljen, izmeren, moduliran i ugrađen u prostor- rekao je Jamazaki.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR