Glas Javnosti

Retka bolest zbog koje izgledate opijeno: Kanađanki dijagnostikovan sindrom

Svet
Autor: Glas javnosti

Pedesetogodišnja Kanađanka koja je sedam puta posetila bolnicu s nerazgovetnim govorom i ekstremnim umorom, otpuštana je s dijagnozom da je alkoholisana, uprkos tome što je tvrdila da nije pila, a ispostavilo se da ima redak sindrom zbog kog deluje kao da je pijana.

Sindrom autofermentacije u crevima je stanje u kojem gljivice u crevima stvaraju alkohol fermentacijom. Naučnici kažu da je svest o ovom sindromu – koji ima društvene, pravne i medicinske posledice – ključna za pravilnu dijagnozu i lečenje.

Više od dve godine žena se javljala na odeljenje hitne pomoći u Torontu žaleći se na izrazitu pospanost tokom dana i nejasan govor. Primila je nekoliko terapija antibiotika za infekcije mokraćnog sistema i uzimala inhibitor protonske pumpe kako bi se smanjila količina kiseline u želucu.

Uprkos tome što nije pila alkohol, imala je povišen nivo alkohola u krvi i alkohol u dahu. Žena je svaki put otpuštena s dijagnozom trovanja alkoholom, uprkos njenim tvrdnjama da ne konzumira alkohol, što je njena porodica potvrdila.


Pacijentkinja je trebalo da dve nedelje izostane s posla nakon svakog slučaja i tokom tog vremena jela je vrlo malo.

Simptomi bi joj se poboljšali nakon jedne do dve nedelje, ali bi se vraćali svakih mesec do dva.



Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR