Sindrom autofermentacije u crevima je stanje u kojem gljivice u crevima stvaraju alkohol fermentacijom. Naučnici kažu da je svest o ovom sindromu – koji ima društvene, pravne i medicinske posledice – ključna za pravilnu dijagnozu i lečenje.
Više od dve godine žena se javljala na odeljenje hitne pomoći u Torontu žaleći se na izrazitu pospanost tokom dana i nejasan govor. Primila je nekoliko terapija antibiotika za infekcije mokraćnog sistema i uzimala inhibitor protonske pumpe kako bi se smanjila količina kiseline u želucu.
Uprkos tome što nije pila alkohol, imala je povišen nivo alkohola u krvi i alkohol u dahu. Žena je svaki put otpuštena s dijagnozom trovanja alkoholom, uprkos njenim tvrdnjama da ne konzumira alkohol, što je njena porodica potvrdila.
Pacijentkinja je trebalo da dve nedelje izostane s posla nakon svakog slučaja i tokom tog vremena jela je vrlo malo.
Simptomi bi joj se poboljšali nakon jedne do dve nedelje, ali bi se vraćali svakih mesec do dva.
Glas javnosti/N01S