Glas Javnosti

MEDVEDEV: Infantilni debili na Zapadu ne shvataju da može doći do svetske katastrofe

Svet
Autor: Glas javnosti

Niko ni na Kapitol hilu, ni u Jelisejskoj palati, ni u Dauning stritu neće moći da se sakrije, ukoliko Zapad pošalje svoje trupe na teritoriju Ukrajine, jer će Rusija biti prinuđena da odgovori, upozorio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Doći će do svetske katastrofe. To su, uzgred, mogli da shvate Kenedi i Hruščov pre više od 60 godina, ali to nikako ne žele sadašnji infantilni debili na vlasti na Zapadu", poručio je on na Telegramu.

On je tako prokomentarisao poruke zapadnih zvaničnika, koji u poslednje vreme istupaju u javnost sa agresivnim izjavama i pretnjama da nije isključeno da bi nekada u budućnosti mogli da pošalju svoju vojsku u Ukrajinu.

"Raste hor neodgovornih nitkova zapadne političke elite, koji pozivaju na slanje svoje vojske u nepostojeću zemlju. Sada su u njemu i predstavnici američkog kongresa, francusko i britansko rukovodstvo, pojedinačni ludaci iz baltičkog regiona i Poljske. Oni pozivaju na aktivnu upotrebu svog raketnog naoružanja, koje su dali banderovcima, širom Rusije", rekao je Medvedev.


Bivši predsednik Rusije je dalje primetio da se na Zapadu dešava "potpuna degradacija vladajuće klase".

"Ova klasa zaista ne želi da logički povezuje elementarne stvari. Slanje vaših trupa na teritoriju bivše Ukrajine će dovesti do direktnog ulaska njihovih zemalja u rat, na šta ćemo mi morati da odgovorimo. I, avaj, ne na teritoriji bivše Ukrajine", zaključio je. 

Kako objašnjava, upravo zbog toga Generalštab Rusije je počeo pripreme za vojne vežbe koje će uključivati nestrateško nuklearno naoružanje.

Ovu naredbu je, podsetimo, izdao predsednik Rusije Vladimir Putin, a iz Ministarstva odbrane dodali su danas da će vežbe biti održane uskoro.


Prethodno je francuski predsednik je u intervjuu za "Ekonomist" izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija "probije linije fronta" i ukoliko Kijev to zatraži od Pariza, preneo je portal BFMTV.

"Kada bi Rusi probili linije fronta i da postoji ukrajinski zahtev – što danas nije slučaj – bilo bi legitimno da se postavi to pitanje", rekao je Makron.

Moskva je više puta upozoravala Zapad da ne šalje trupe u Ukrajinu.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR