4 belanca
4 kašike šećera
50 gr mlevenih oraha
5 gr praška za pecivo
12 žumanaca
10 kašika šećera
2 pudinga sa ukusom vanile – 80gr
800 ml mleka
250 gr margarina ili maslaca
100 gr šećera u prahu
150 gr mlevenog plazma keksa
200 gr kisele pavlake
200 ml slatke pavlake
150 gr mlevenog plazma keksa
100 ml mleka
Još: 300 – 600 gr malina
Ulupati belanca sa šećerom da se dobije čvrsta pena.
Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo is ve promešati. Istresti masu u obložen pleh 33 x 23cm i staviti da se peče 13 minuta u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Ponoviti postupak još 2 puta.
Za fil žumanca sjediniti sa šećerom, dodati puding i 100 ml mleka i sve dobro izmešati. Ostalo mleko staviti na vatru da provri.
Zakuvati žumanca u mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, istresti u posudu, pa prekriti folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Ulupati maslac sa šećerom u prahu pa mu dodati pola ohladjenog fila i izmutiti, pa drugu polovinu i opet umutiti. Na kraju dodati plazma keks i sve mikserom sjediniti.
Za drugi fil kratko mikserom izraditi pavlaku, dodati slatku pavlaku i sve zajedno umutiti. Dodati plazma keks, umutiti, pa dodati mleko i sve sjediniti. Masa treba da je fino maziva, ako nije dodati još malo mleka.
Na tacnu staviti prvu koru, premazati trećinom prvog fila, poslagati maline, pa premazati drugim filom, postupak ponoviti još jednom. Odgore staviti treću koru, pa premazati tortu okoli i odgore, fila ima dovoljno.
Dekoracija po izboru, pa sledi dobro hladjenje torte i posluženje.
Prijatno!
(Glas javnosti)