Glas Javnosti

Mesi je božanstvo u Argentini, ljudi dobijaju otkaz zbog kritike fudbalera

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Niko ne sme da dira fudbalere Argentine. To je sada još jasnije posle poslednjeg poteza nekog ko se usudio da ih kritikuje.

Lionel Mesi je stigao do statusa božanstvo u Argentini, ali i ostali igrači su potpuno zaštićeni. Vlast je sada poslala jasno i glasno poruku da niko nema pravo da ih kritikuje.

Hulio Garo, zamenik sekretara ministra sporta u Vladi Argentine, dobio je otkaz jer je tražio da se argentinski fdubaleri izvine zbog rasističkih komentara prema Francuskoj.


Nakon osvajanja Kopa Amerika pobedom nad Kolumbijom golom Lautara Martineza u 112. minutu (1:0) „gaučosi“ su titulu slavili tako što su sramno vređali Francuze. Taj rasistički ispad privukao je veliku pažnju, a Garo je tražio od igrača javno da se izvine.

„Mislim da bi kapiten reprezentacije (Lionel Mesi) trebalo da se oglasi i da se izvini, a to bi isto trebalo da uradi i predsednik Saveza (Klaudio Tapija). To što su uradili stavlja nas u lošu poziciju kao države posle toliko uspeha“, poručio je Garo.

Ekspresno je ostao bez posla.

O tome je javnost objavio predsednički kabinet.

„Kabinet predsednika države želi da obavesti da niko iz vlade ne sme da kaže fudbalskim reprezentativcima Argentine, svetskim prvacima, dvostrukim uzastopnim osvajačima Kopa Amerike, ili bilo kom građaninu, šta će da kaže i šta će da rade. Iz tog razloga, Hulio Garo neće više biti zamenik sekretara ministarstva sporta“, saopšteno je tada.

Ubrzo je Garo pokušao da se opravda i da kaže da nije mislio na Mesija, ali to nije promenilo odluku.


„Kategorički demantujem da sam tražio od Mesija da se izvini. To bi bilo nepoštovanje nekoga ko konstantno promoviše i veliča Argentinu sa svojim humanitarnim i sportskim uspesima.“

Glas javnosti /N07S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR