Glas Javnosti

Piksi ipak ostaje selektor? Ne prihvata ostavku

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Stojković bi da ostane i pored loših rezultata na Evropskom prvenstvu.

Dragan Stojković Piksi neće da podnese ostavku nakon neuspeha reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu. Ubeđen da je sve što je radio s reprezentacijom bilo u domenu trenutnih mogućnosti, selektor očekuje razgovor sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, Draganom Džajićem i predsednikom države, Aleksandrom Vučićem. 

Stojković je uveren da je reprezentacija Srbije pokazala dostojanstvo na Evropskom prvenstvu, iako je zauzela poslednje mesto u grupi sa samo dva boda i jednim postignutim golom. Očekuje se razgovor sa predsednikom FSS i predsednikom države, na kojem želi da objasni razloge neuspeha u Nemačkoj. 


Razočaranje fudbalske javnosti u Srbije neposredno po završetku utakmice sa Danskom bilo je toliko veliko da se očekivalo da Fudbalski savez odmah smeni Stojkovića, ali se to neće desiti zbog čvrstog ugovora koji se mora ispoštovati. Angažovanje inostranog trenera u srpskom fudbalu oba puta predstavljalo je fijasko, kao što su slučajevi Baskijaca Havijera Klemente i Dika Advokata.
Ovo je opomena za zagovornike angažovanja inostranog stručnjaka u slučaju smenjivanja Dragana Stojkovića. Ko god da bude selektor Srbije u narednom periodu, moraće da izvrši ozbiljne rezove u reprezentaciji da bi uspevali u "A" diviziji Lige nacija i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Smena generacija je neophodna, iako Srbija nije bila inferiorna ni protiv Engleske, ni u meču sa Slovencima, ni protiv Danaca.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR