Glas Javnosti

Velika pobeda Orlova protiv starog dužnika

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Srbije pobedili su Švajcarsku u trećem kolu elitne divizije Lige nacija rezultatom 2:0 (1:0), autogolom Elvedija i Aleksandra Mitrovića u 61. minutu, dok je Predrag Rajković odbranio penal Brilu Embolu u 72. minutu. Orlovi su su tako stigli do prvog trijumfa i za tri dana ih očekuje gostovanje Španiji, koja je pobedila Dansku (1:0).

Srbija je prilično respektabilno ušla u meč sa starim dužnikom Švajcarskom, koja ju je eliminisala sa prethodna dva Mundijala u Kataru 2022. i Rusiji 2018. godini.

Dragan Stojković uvrstio je u startnih 11 povratnika u nacionalni tim Aleksandra Mitrovića, a ovaj mu se odužio golom u 61. minutu, dok je prethodno mrežu „sajdžija“ zatresao Elvedi u finišu prvog poluvremena.

Nespretna reakcija i autogol!



U nastavku je Mitrović duplirao prednost u 61. minutu na asistenciju rezerviste Saše Zdjelara koji je zamenio Sašu Lukića svega sedam minuta ranije.
Mogli su izabranici Murata Jakina da vrate rezultatsku neizvesnost u 72. minutu, ali je maestralni Predrag Rajković odbranio jedanaesterac Brilu Embolu.

Dva minuta kasnije izašao je miljenik nacije Mitrović, dok je umesto njega na teren kročio vunderkid Crvene zvezde Andrija Maksimović.

Ušao je još i Nikola Čumić umesto Veljka Birmančevića, a mreže na stadionu Dubočica u Leskovcu su do kraja susreta mirovale.
Orlovi su upisali prvi trijumf u elitnoj diviziji Lige nacija i za tri dana gostovaće Španiji u Kordobi.

Švajcarska je posle tri kola zakucana za dno tabele Grupe 4 bez bodova, Srbija ih ima četiri i nalazi se na trećem mestu, dok druplasirani Danska ima šest bodova, a lider Španija sedam.

Glas javnosti /S04S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR