Glas Javnosti

SJAJNA SRBIJA NESREĆNO PALA U ZAVRŠNICI: Bili smo bolji od "drim tima" 37 minuta, za BRONZU sa Nemačkom (VIDEO, FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Srbije su heroji!

Košarkaši Srbije izgubili su od Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu Olimpijskih igara rezultatom 95:91.

Velika šteta, velika... Vodili su naši košarkaši tokom cele utakmice ali su Ameri uz pomoć sudija uspeli da se u samom finišu vrate u život, a potom i pobede hrabre Orlove.

Jedno je sigurno, našim košarkašima niko ništa ne sme da zameri! Ovo što su pokazali večeras treba da bude primer za dalje, sa kolikom su se željom borili, do poslednje kapi znoja, i na kraju, malo je falilo... Vrlo malo.

Zaslužili su izabranici Svetislava Pešića da čitava nacija večeras ustane i aplaudira za ono što su oni prikazali.

Znali smo da Amerima nikako ne smemo da dopustimo lake poene u seriji bez faulova. Bilo je potrebno naterati Amerikance da se pomuče za svaki poen, što je jednimoguće čvrstom (pa i grubom igrom), jer drugačije sa njima ne može. Svaki drugi tip utakmice išlo bi na ruku selekciji SAD!

I tako su naši košarkaši ušli u ovu utakmicu! Nisu se uplašili "drim tima", nisu poklekli tek tako već su od samog starta jako zagrizli i svima pokazali da u ovo polufinale nisu došli samo turistički, već i da urade nešto veliko.

Maestralni Stef Kari je rešetao od prve sekunde, prekaljeni plejmejker pogađao je iz svih mogućih pozicija, ali Pešićevi izabranici nisu bledo gledali već su na najbolji mogući način odgovarali. Dok je kod Amera jedino Kari bio raspoložen, u našem taboru se "pucalo" iz svakog mogućeg oružja.


(Foto: Jutjub)

Uspeli smo da se odlepimo na startu utakmice i tu prednost čuvamo do kraja prvog poluvremena! Tokom prvih 20 minuta pogodili smo čak devet trojki iz 20 pokušaja, što je Amere potpuno šokiralo, te je u njihovim redovima viđena ogromna doza nervoze, jer ovakav tok utakmice gotovo da niko nije očekivao.

Tempo utakmice je bio brz, što je Amerikancima svakako više odgovaralo, ali mi smo se odlično prilagodili! Igrali smo odlično u odbrani, pametno u napadu i sigurno čuvali dvocifrenu prednost do kraja druge deonice, kada je na semaforu stajao rezultat (54:43).

Katastrofalne sudije su užasnim odlukama omogućile Amerima da se vrate u meč u trećoj četvrtini, ali naši heroji su uspeli i protiv toga da se izbore i nastave sa maestralnom igrom.


Nisu naši košarkaši dozvolili da ih sudije izbace iz fokusa, grizli su na parketu i videla se ogromna želja kod njih da dođu do pobede! Zaista su pružili herojsku partiju koja će se pamtiti...

U poslednju deonicu smo ušli sa plus 13 poena prednosti, ali se ta prednost polako topila, što ide na račun vrhunskim košarkašima Amerike ali i sudijama koji ne znaju da rade svoj posao.
..

(Foto: Jutjub)

Jokić je na sedam minuta do kraja dobio četvrtu ličnu grešku, ušli smo u nervozu, počeli da gubimo lopte što su Ameri iskoristili i na kraju slomili naše heroje.

Bogdan Bogdanović se istakao sa 20 postignutih poena, maestralni Nikola Jokić je završio meč sa 17 poena, pet skokova i 11 asistencija, dok je Aleksa Avramović upisao 15 poena.

Na drugoj strani, Kari je ubacio 36, Embid 19 a Lebron 16 poena.

Srbija u borbi za treće igrati protiv Nemačke, što će biti repriza finala Svetskog prvenstva.


Glas javnosti/K04S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR