Glas Javnosti

VATERPOLISTI SRBIJE PORAŽENI U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Moćni Grci iskoristili silne promašaje Delfina!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da izbori plasman u finale Svetskog prvenstva u Fukuoki i tako obezbedi vizu za Olimpijske igre u Parizu.

SRBIJA - GRČKA 7:13 (2:3, 0:3, 3:3, 2:4)

Izabranici selektora Uroša Stevanovića u polufinalu doživeli su ubedljiv poraz od selekcije Grčke (7:13), koja apsolutno zasluženo ide u finale.

U utakmici za bronzanu medalju Srbija će u subotu igrati protiv poraženog iz druge polufinale utakmice između Mađarske i Španije.

Delfinima na ovom meču ništa nije polazilo za rukom. Očajna realizacija u napadu i loša odbrana u momentima kada je rival imao igrača više bili su glavni razlog teškog poraza. Delfini su se propisno ispromašivali, a Grci maestralno koristili svaku priliku i na kraju apsolutno zasluženo slavili visokom razlikom.

Srbija je povela na početku, a Grčka je preokrenula na 2:1. Golman Branislav Mitrović dobro je branio u trim trenucima, ali njegovi saigrači nisu bili uspešni u napadu sve dok Strahinja Rašović nije izjednačio. Grci su ipak imali prednost na kraju prve četvrtine, kada je Konstantinos Kakaris postigao svoj drugi gol.



U drugoj četvrtini mladi srpski tim nije imao rešenje u napadu, nije koristio igrača više i nije uspeo da postigne gol, a Grčka je postigla tri, pa je na poluvremenu vodila sa 6:2.

Golom Janisa Fontulisa Grci su poveli sa 7:2, a njihovi niz prekinuo je Đorđe Lazić za tek treći gol Srbije na utakmici. Igralo se gol za gol, a Grci su deonicu završili sa četiri pogotka prednosti, 9:5.

Posle upotrebe VAR tehnologije na startu poslednje deonice priznat je gol Stilanosa Argiropulosa za 10:5. Posle toga Grci su pojačali i poveli sa sedam razlike, 12:5, bez problema su utakmicu priveli kraju i plasirali se u finale.

Najefikasniji u našem timu bili su Nikola Jakšić i Strahinja Rašović sa po dva postignuta gola, dok su po jedan gol zabeležili Vuk Milojević, Đorđe Lazić, Nemanja Ubović.

U pobedničkom timu najefikasniji bili su Konstantinos Kakaris i Stilijanos Agriropulos sa po tri, odnosno Aleksandros Papanastiju i Konstantinos Genedijunas sa po dva postignuta gola.

Glas javnosti/K04S


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR