Glas Javnosti

5G mreža se očekuje sledeće godine u Srbiji

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je da će korisnici od ove nedelje moći da koriste 5G tehnologiju u Nemačkoj, dok će u Srbiji ta tehnologija biti puštena sledeće godine.

On je rekao da je tom tehnologijom već prekrivreno preko 50 odsto teritorije Crne Gore i da će svi oni koji budu letovali u toj zemlji moći da probaju „moćnu 5G mrežu“.

– Mi ćemo da napravimo stvarno izvrsnu kvalitetnu 5G mrežu i svi su nas prepoznali kao najbitnijeg operatera zapadnog Balkana za razvoj 5G-a. Mi smo spremni vrlo brzo ćemo tom mrežom da pokrijemo teritoriju Srbije – rekao je Lučić za televiziju Hepi. 

On je naglasio da će 5G mreža i veštačka inteligencija biti glavni nosioci budućeg razvoja u sledećih 15 godina i one će jedna drugu dopunjavati, jer će, kako je objasnio 5G putem raznih senzora komunikacije omogućiti primenu veštačke inteligencije u različitim industruijskim granama.


– Do Expa 2027, mi ćemo uraditi kvalitetno pokrivanje 5G u Srbiji – rekao je Lučić. 

On je pozvao i mlade ljude da se bave veštačkom inteligencijom jer, kako je naglasio tu postoji niz ideja i to će biti osnova razvoja čitavog industrijskog sveta.

Podsetio je i da građani u svim poslovnicama te kompanije u zemlji i u dijaspori mogu da kupe srpski TAG uređaj za plaćanje putarine na auto-putevima kroz Srbiju, Severnu Makedoniju i Crnu Goru, naglašavajući da je interesovanje građana veliko.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Goran u 24.06.2024 15:40:44 h
     0 
Ja bih se uvredio ovom izjavom. Znači idi u Crnu Goru da probaš šta nemaš u svojoj zemlji zbog lopovluka i čega već ne... E moj lučiću lučiću... Nisi vredan ni za toliko da ti prezime da napišem ispravno....