Glas Javnosti

Društvena mreža X planira da uvede opciju za skrivanje lajkova

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Mnogi korisnici se osećaju nesigurno da lajkuju kontroverzne sadržaje zbog straha od negativnih reakcija

Platforma X uskoro će uvesti opciju sakrivanja lajkova kako bi zaštitila privatnost korisnika. Prema izvorima iz kompanije, nova funkcija će biti aktivirana već danas, omogućavajući korisnicima da lajkuju postove bez bojazni da će biti kritikovani zbog svojih izbora. Ilon Mask je na svom profilu istakao da je važno omogućiti ljudima slobodu izražavanja bez straha od napada.

Direktor inženjeringa X-a, Haofej Vang, objašnjava da ova promena ima za cilj da zaštiti javni imidž korisnika. Mnogi korisnici se osećaju nesigurno da lajkuju kontroverzne sadržaje zbog straha od negativnih reakcija. Kao rezultat ove promene, kartica sa lajkovima na profilima korisnika biće uklonjena. Korisnici će i dalje moći da vide ko je lajkovao njihove postove i broj lajkova na svojim objavama, ali neće moći da vide ko je lajkovao tuđe postove, kako je najavio Enrike Baragan, senior softverski inženjer X-a.

Mask je još prošle godine predložio svojim inženjerima da uklone dugmad za akcije tvitova i umesto toga stave veći naglasak na prikaze postova, poznate kao impresije. Prema njegovim rečima, lajkovi nisu od suštinskog značaja za društvene mreže, te bi uklanjanje ovih dugmadi pomoglo korisnicima da se fokusiraju na sadržaj, a ne na brojeve lajkova.


Ova promena dolazi u trenutku kada se društvene mreže udaljavaju od tradicionalnih metrika kao što su lajkovi
, i prelaze na modele koji bolje reflektuju angažman i uticaj sadržaja. Mask veruje da je ovo korak napred u prilagođavanju društvenih mreža savremenim potrebama i zaštiti privatnosti korisnika.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR