Glas Javnosti

BEZAKONJE, KRIMINAL, KORUPCIJA! PROČEŠLJATI CENTRE ZA SOCIJALNI RAD – DIMITRIJE ŽRTVA INSTITUCIJA (VIDEO)

Glasno
Autor: Glas javnosti

Gde su prekršeni zakoni i ugrožena prava devedesetogodišnjeg Dimitrija Petrovića iz Mladenovca i šta su preduzeli kako bi nepravda bila ispravljena, za Glas javnosti govore advokat Nenad Janković i Radiša Pavlović, predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

Dimitrije Petrović je nedavno u ispovesti za Glas javnosti, kroz suze ispričao da su ga sinovi odvojili od supruge Mare, odnosno, kako se izrazio, oteli je od njega, smestili je u dom za stare i ne dozvoljavaju joj da se vrati kući, niti njemu da je posećuje. Osim toga, kako je rekao, njegov sin, a Marin pastorak na prevaru je, bez Dimitrijinog znanja, dobio ovlašćenje da koristi Marinu pozamašnu deviznu penziju i postao njen staratelj. Sve to mi sinovi rade zbog para i imovine koju posedujem, rekao nam je tada Dimitrije.

Pavlović i Janković za Glas javnosti ukazali su na niz propusta i nezakonitosti koje su prema Dimitriju učinile institucije.

Centri za socijalni rad u Srbiji su, izgleda, jedna ozbiljna kriminalna organizacija i zamolio bih resornog ministra da pročešlja centre u Srbiji i utvrdi šta se tamo dešava, kaže advokat Janković i napominje da pri tom ne želi da generalizuje, jer, kako ističe, ima službenika centara koji odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Janković navodi slučajeve iz svoje prakse ozbiljnih propusta centara za socijalni rad, ukazujući da je i Dimitrije jedan od primera.

Naši sagovornici ističu da su se obratili nadležnim institucijama kako bi nezakonitosti bile ispravljene i kako bi bila zaštićena prava Dimitrija Petrovića, i kažu da neće odustati dok se ti postupci ne okončaju i nepravda prema Dimitriju ne bude ispravljena.

Ceo razgovor pogledajte u priloženom videu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR