Glas Javnosti

OTELI MI SINOVI ŽENU ZBOG IMOVINE I PARA! – ISPOVEST DEVEDESETOGODIŠNJAKA (VIDEO)

Glasno
Autor: Glas javnosti

U bolnoj ispovesti devedesetogodišnji Dimitrije Petrović iz Mladenovca za Glas javnosti kroz suze govori o tome šta, posle mnogo godina rada u Nemačkoj, umesto da uživaju u deviznoj penziji i zajedničkom mirnom životu, doživljavaju od sinova i institucija on i njegova žena Mara.

Bez njegovog znanja i na prevaru, priča nam Dimitrije, Siniša - njegov sin iz prvog braka, a Marin pastorak, postao je Marin staratelj, a ovlašćen je i da raspolaže njenom deviznom penzijom od oko hiljadu i po evra.

Osim toga, kaže Dimitrije, Siniša je smestio Maru u dom za stare i, kako se izrazio, praktično je oteo, zabranio mu da je posećuje, a ne dozvoljava Mari da izađe iz doma i vrati se kući, svom mužu, iako je ona rekla da želi da se vrati. Dimitrije smatra da je umešan i njegov i Marin sin Boban i da oba njegova sina sve to rade zbog Dimitrijine i Marine penzije i imovine koja nije mala. 

Uz sve to što preživljava, dodaje Dimitrije, Siniša mu je i pretio i fizički ga napao.   

Dimitrije tvrdi da takvoj situaciji doprinose i neke institucije, koje, kako objašnjava, zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja i odvajaju ga od njegove zakonite supruge.

Nada se da će se izboriti za pravdu, da će ponovo biti zajedno sa svojom ženom jer, kako navodi, može da joj pruži sve uslove za život i negu, i to mnogo bolje nego tamo gde je trenutno smeštena. 

Celu ispovest Dimitrija Petrovića pogledajte u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR