Glas Javnosti

RATKO RISTIĆ: VUČIĆ PRODAJE RUDNO BOGATSTVO SRBIJE DA BI DOBIO NOVE KREDITE (VIDEO)

Glasno
Autor: Glas javnosti

Ristić se osvrće na 700 miliona evra štete koju su partijski kadrovi naneli EPS- u. On se protivi dovođenju stranaca u svojstvu savetnika u EPS, jer Srbija ima dovoljno svojih stručnjaka.

Vučić se nagodio sa strancima da dozvoli masovno otvaranje rudnika kako bi dobio olakšice pri vraćanju dugova stranim poveriocima.

Ristić upozorava da je, osim Rio Tinta, Srbija premrežena rudarskim kompanijama koje ispituju zemljište. Velike zapadne korporacije su Srbiji namenile ulogu bazno hemijske industrije za potrebe EU.

Ristić ukazuje na od strane domaćih eminentih stručnih insititucija datu preliminarnu procenu uticaja na živi svet u kojoj se rudarenje u jadarskom kraju kvalifikuje kao pogubno po sav živi svet. Strane kompanije su po svemu sudeći korumpirale vlast i neće lako odustati od svojih namera.

Ristić ukazuje na ćinjenicu da su Šešelj i Kristofer Hil veliki zagovornici Srbije kao rudarske kolonije zapada. Ristić iznosi zastrašujuće podatke o štetnosti tehnologije vađenja litijuma sa postojećim nivoom tehnologije.

U drugom delu emisije Ristić se osvrće na sve veći broj kladionica i obilje jeftine droge, što u kombinaciji sa rijaliti programima na televiziji razara i anestezira naciju. To ipak neće sprečiti narod i sve patriote i one koji brinu za svoje i zdravlje svoje dece da vlasti daju još masovniji i žešći odgovor od prethodih protesta, poručuje Ristić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR