Glas Javnosti

Optužbe za seksualno uznemiravanje na Arhitektonskom fakultetu

TV Avala
Autor: Glas javnosti

Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Vladimir Lojanica izjavio je da će najhitnije reagovati povodom svedočenja sa društvenih mreža, u kojima veći broj studentkinja govori da ih je jedan profesor seksualno uznemiravao.

- Za ceo kolektiv su iznenađujuća svedočenja koja su izašla na društvenim mrežama i sada se pojavljuju u sve većem broju“, rekao je Lojanica za dnevni list Danas.

„Mi u skladu sa univerzitetskim protokolima na Fakultetu imamo poverenika za tu vrstu uznemiravanja, pa ćemo najhitnije organizovati sve neophodne korake i aktivnosti da rešimo situaciju u skladu sa definisanim procedurama, koje nam propisuje zakon“, rekao je Lojanica i dodao da mu se niko od studenata nije obratio i izneo taj problem.

Društvenim mrežama šire se ispovesti anonimnih studentkinja koje opisuju situacije seksualnog uznemiravanja, od toga da su bile izložene nepristojnim i neprimerenim komentarima, fizičkim dodirima i gestovima jednog profesora, zbog čega su se osećale nelagodno.

Senat Univerziteta u Beogradu je u julu prošle godne usvojio Pravilnik o sprečavanju i zaštiti od seksualnog uznemiravanja na toj visokoškolskoj instituciji, koji je, prema rečima tadašnje rektorke Ivanke Popović, prvi dokument takve vrste.

BONUS VIDEO


Za ceo kolektiv su iznenađujuća svedočenja koja su izašla na društvenim mrežama i sada se pojavljuju u sve većem broju“, rekao je Lojanica za dnevni list Danas. „Mi u skladu sa univerzitetskim protokolima na Fakultetu imamo poverenika za tu vrstu uznemiravanja, pa ćemo najhitnije organizovati sve neophodne korake i aktivnosti da rešimo situaciju u skladu sa definisanim procedurama, koje nam pro

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Arh u 06.06.2022 12:40:02 h
     0 
I onda se Ana udade za svog profesora i postade Konstrakta....kako rece...kad sam ga prvi put videla u amfiteatru znala je da je to to.. citiram: U muža se, kako kaže, zaljubila na prvi pogled. Videla sam ga u amfiteatru, i jednostavno sam znala, kao što znam i sada , objasnila je Konstrakta. Da podsetimo, njen suprug Milan Đurić bio je asistent na Arhitektonskom fakultetu koji je Ana završila. Njih dvoje imaju dvoje dece, Lenu i Nikolu. I sta cemo sad