Glas Javnosti

PATENT KAKVOG NEMA U SVETU: Inovacije pred našim očima (VIDEO)

TV Avala
Autor: Glas javnosti

Gde su granice ljudskih kreativnih mogućnosti, da li roboti mogu zameniti čoveka, neka su od pitanja koje otvara 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća koji se održava u Beogradu, pod sloganom „Inovacije pred vašim očima“.

Tokom četiri sajamska dana, u pet hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, učestvuje više od 500 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih i projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, i pojedinaca iz tridesetak zemalja sveta, sa tri kontinenta.

Učesnici Sajma tehnike prijavili su više od 100 tehničko-tehnoloških inovacija i novosti, najviše u oblasti 3D tehnologija, robotike, CNC mašina, primene laserskih tehnologija, obrade plastike i drugoh materijala, automatizacije proizvodnih procesa, mernih instrumenata, alata.

Posetili smo sajam i uverili se u to šta sve mogu mašine roboti, saznali kako izgleda patent kakvog nema u svetu, da li dron može da bude i lovac, kako radi 3D štampač i šta može napraviti, koliko se isplati zelena energija, šta sve može da uradi domaća pamet…

Šta smo zabeležili na Beogradskom sajmu, pogledajte u priloženom videu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR