Glas Javnosti

POSLE NEDAVNE SMRTI FEĐE STOJANOVIĆA PREDSTAVA SE VRAĆA NA SCENU: Evo ko će ga zemeniti u ‘Letu iznad kukavičjeg gnezda’

Kultura
Autor: Glas javnosti

Pozorišta predstava "Let iznad kukavičjeg gnezda" Beogradskog dramskog, reditelja Žanka Tomića, koja je premijerno izvedena 5. novembra 2005. godine, biće od jeseni ponovo pred publikom.

A novi član ekipe je Milutin Mima Karadžić.

- Mima igra ulogu pokojnog Feđe Stojanovića. Probe su u toku. Gostujemo prvo s predstavom 27. i 28. avgusta na Brionima, a krajem septembra igraće se četiri dana na našoj letnjoj sceni BDP – rekao je Jug Radivojević upravnik BDP, a preneo Kurir.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mima Karadzic (@karadzicmima)

U predstavi igraju i Dragan Bjelogrlić Slobodan Boda Ninković, Milan Čučilović, Milica Zarić, Daniel Sič, Marko Živić, Srđan Dedić, Savo Radović... U alternaciji s Dedićem ulogu deli i Jovo Maksić, a na premijeri ulogu Indijanca je igrao Milorad Mandić Manda.

 

"Let iznad kukavičjeg gnezda" je donedavno bila jedina predstava u kojoj igra glumac Dragan Bjelogrlić, i koja ga je na neki način vratila pozorištu. Sada učestvuje i u predstavi "Putujuće pozorište Šopalović" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Kultna drama napisana je 1962. godine, a prvo izvođenje bilo je 1963. na Brodveju s Kirkom Daglasom u glavnoj ulozi. Mnogo poznatija je filmska verzija Miloša Formana iz 1975. godine, sa Džekom Nikolsonom u ulozi Mekmarfija, koji stiže u duševnu bolnicu i započinje svoj "let".

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR