Glas Javnosti

Apel instituta za transfuziju krvi: Rezerve ima sve manje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je punoletne građane da se od sutra priključe letnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, preneo je portal Beoinfo.

Institut raspolaže rezervama krvi svega za dan ili dva, a najpotrebnije krvne grupe su A pozitivna i nulta pozitivna, objavljeno je krajem ove nedelje.

Krv se može dati u Institutu za transfuziju krvi u Beogradu, u Ulici Svetog Save 39, radnim danom od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 sati, kao i na više mesta u transfuziološkim autobusima.

U ponedeljak, transfuziološki autobus će od 9 do 13 časova biti ispred supermarketa „Lidl“ u Ulici Kneza Višeslava 61v u Rakovici, a dan kasnije od 10 do 14 časova ispred Opštine Novi Beograd.

Sledećeg četvrtka akciji se pridružuje Crveni krst Obrenovca, gde se krv može dati od 9 do 14 sati, dok će od 9 do 13 časova transfuziološki autobus biti u Požeškoj ulici na Čukarici.

U petak, od 9 do 13 sati krv se može dati ispred Starog Merkatora, dok poslednjeg dana avgusta, u istom periodu u „Imo autlet centru“ takođe u Novom Beogradu.



Glas javnosti/D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR