Glas Javnosti

Bila je najtraženija na meniju: Policija raskrinkala tajnu pice broj 40!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Istražitelji su brzo shvatili zbog čega je pica broj 40 uživala toliku popularnost

Nemačka policija izvela je raciju u piceriji u Dizeldorfu, koja je uz jednu vrstu pice nudila i kokain. Direktor lokalne policije izjavio je da je upravo porudžbina pod brojem 40 bila najtraženija na meniju, preneli su danas mediji.

Zvaničnik policije Mihael Graf fon Moltke izjavio je da su prve sumnje pokrenuli inspektori za hranu u martu ove godine, kada su primetili nešto neobično u poslovanju restorana, prenosi AP.

Tokom nadzora službe za borbu protiv narkotika, istražitelji su brzo shvatili zbog čega je pica broj 40 uživala toliku popularnost.

Kada je policija pozvonila na vrata vlasnika picerije, 36-godišnjak je pokušao da uništi dokaze bacivši kesu s drogom kroz prozor. Međutim, ona je završila direktno u rukama policajaca.

Posle nekoliko nedelja praćenja, 150 policajaca sprovelo je akciju kojom su razbili ceo lanac snabdevanja drogom u zapadnoj Nemačkoj, uhapsivši trojicu osumnjičenih, među kojima je bio i 22-godišnji organizator operacije. Tokom akcije pretreseni su domovi i poslovni prostori još 12 osoba.

Policija je otkrila dve plantaže kanabisa u obližnjim gradovima Menhengladbah i Zolingen, zajedno sa hladnim oružjem, većom količinom novca i skupim satovima. Vlasnik picerije uhapšen je prilikom pokušaja bekstva u inostranstvo i nalazi se u pritvoru. Njegov identitet, kao i identitet ostalih osumnjičenih, nije objavljen zbog nemačkih zakona o zaštiti privatnosti.

Policija nije otkrila koliko je naplaćivana specijalna porudžbina broj 40.

Glas javnosti /D03S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR