Glas Javnosti

DUNAVSKI PARK PRIRODE – kruna bitke za Revu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na levoj obali Dunava kod bare Reve u subotu, 7. septembra održaće se prezentacija projekta „Ekopolis - Dunavski park prirode na području bare Reve i Ovčanske Ade“ koji su izradili studenti beogradskog Arhitektonskog fakulteta.

Od maja 2021. do današnjeg dana smo vredno radili da pokrijemo sva polja kako bi ova oblast ostala zelena, kako na terenu tako i kroz institucije, edukaciju, i uključivanje svih zainteresovanih strana, saopštilo je udruženje "Bela Čaplja 1165".

– Sada smo došli do tačke kada imamo veliko zadovoljstvo da Vas pozovemo na prezentaciju projekta pod nazivom „Ekopolis - Dunavski park prirode na području bare Reve i Ovčanske Ade“, koji su izradili studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na čelu sa docentom dr. Ivanom Simićem, na inicijativu udruženja građana "Bela Čaplja 1165", i u saradnji sa naučnicima sa Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković", navode iz udruženja.

Prezentacija će se održati u subotu, 7. septembra ove godine. 

– Ovaj projekat od izuzetnog značaja za Beograd kao metropolu i Srbiju kao podunavsku zemlju, usklađen sa Konvencijom o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav, prožet je temama koje se tiču plavnih područja, biodiverziteta, zaštićenog područja, saobraćaja, turizma, sporta i naravno, prostornog planiranja, te zbog toga smatramo da je jako bitno da bude prikazan predstavnicima što više resornih ministarstava, javnih preduzeća, civilnom sektoru i naravno svim zainteresovanim stranama kojima smo ujedno i poslali poziv – ističu u “Beloj čaplji”.

U okviru prezentacije, dodaju, naučnici sa Instituta za multidisciplinarna istraživanja govoriće o tome zašto bi ovaj projekat bio od koristi i za međunarodni program Danube4All.


– Smatramo da bi nas ovaj projekat izbavio iz dosadašnjih okvira zaštite i upravljanja i uveo u jedan potpuno nov, moderan i održiv system – poručili su iz udruženja “Bela čaplja”, precizirajući da će se prezentacija održati na levoj obali Dunava (1165. km) u beogradskom naselju Krnjača, preko puta Ade-Huje.

Skup će početi u 16 časova, dok će prezentacija i diskusija trajati od 17 do 19 časova, najavili su organizatori.

Glas javnosti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR