Glas Javnosti

Fotografija iz leskovačkog porodilišta izazvala buru na internetu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac, tačnije iz soba u kojima borave porodilje, a na kojoj se vidi kako se po tropskim vrućinama zapravo rashlađuju ventilatorima.

I dok jedni komentarišu kako je situacija očajna, drugi podsećaju na to da je u toku rekonstrukcija zgrade bolnice, te da će se situacija vrlo brzo promeniti. 


Ovo su samo neki od komentara sa društvenih mreža ispod ove slike:

“Evo, pošto niko neće, ja ću da kažem… Stanje je užasno, pogotovo ginekologija i porodilište ali leskovačka bolnica se trenutno renovira. Desna vertikala je skoro gotova, biće i ova druga strana. I hvala Bogu, neće više biti ovako ruinirano”.

“Za fasadu iste bolnice dato 5 milijardi dinara – 42 miliona evra, za fasadu, za te pare mogli su da naprave 42 nove zgrade sa po 2000 kvadrata”.

“Bitno da imamo nove prozore,fasadu,nov stadion,a u bolnici raspad sistema”.

“Oni renoviraju bolnicu 5x vec nzm samo sta renoviraju ako su sobe ovakve !!”

“A kada žena kaže „jedva čekam da odem odavde“, svi je napadaju : „pa šta očekuješ, nisi u hotelu, nego u bolnici.“. Ovako nije ni u klanici. Porodilja u ovakvim uslovima već je u post porodjajnoj depresiji, 100 posto”.

“Skoro svako porodiliste u srbiji je ovakvo,Jagodinsko nema toplu vodu za tusiranje,a o ljubaznosti osoblja i primanju mita da ne pricamo”.

 

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević već je upozoravao u intevjuu koji je dao Rešetki da će “kada krene rekonstrukcija bolnice biti komplikovano, a najteže pacijentima”.

Ovaj posao vredan je 4,5 milijarde dinara bez PDV-a i planirano je da traje minimum dve godine.

Glas javnosti /R09S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR