Glas Javnosti

I zbog PRTLJAGA su Srbi uspeli da se posvađaju: Nova pravila za autobuse iznerviralo "paradajz" turiste

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pravilo o ograničenju težine kofera izazvalo na društvenim mrežama svađu s onima koji nose hranu na odmor

Ratovali smo zbog teritorije, vlasti i drugih bitnih i nevažnih stvari, ali zbog prtljaga, evo, prvi put. Kao u rubrici "verovali ili ne", Srbi su sad zaratili na društvenim mrežama posle odluke da putnici koji idu na more autobusom preko agencije mogu poneti najviše jedan prtljag težine do 23 kilograma.

MOŽE I VIŠE UZ DOPLATU

Jedni su naravno saglasni i tvrde da paradajz turisti ne treba da idu na more, a drugi su ogorčeni i kažu da nema ničeg lošeg u tome da na odmor ponesu namirnice. Tako je pitanje jedne korisnice Fejsbuka, da li se pravilo već primenjuje ili je još moguće poneti kofer, više izazvalo ozbiljnu polemiku.
- Ljudi kažu da ograničenje važi, mada je u nekim slučajevima moguće doplatiti za drugi kofer (ukoliko ima mesta, a cena zavisi od agencije). Kilaža se ne meri - napisala je jedna korisnica u odgovoru na, kako se ispostavilo, goruće pitanje.

Već naredni komentari svodili su se na to šta će nekome više od jednog prtljaga na letovanju.

- Zanima me šta će nekome više od jednog kofera? Nose hranu, a pred kraj avgusta i papriku za ajvar. Pored toga i ležaljke, suncobrane i ekspres lonce. Paradajz, trešnje, paštete, jer u Grčkoj, jelte, nema ništa da se kupi - glasili su samo neki od komentara upućeni takozvanim paradajz turistima.


Tu se naravno nije završilo, jer su se oni koji sve to nose ogorčeno branili.

ČEMU PODSMEH I OSUDE

- Čemu osuda ako neko nosi hranu? Prvo, to je njegovo pravo. Drugo, kapiram da sigurno niko ne nosi dovoljno za svih 30 obroka tokom letovanja, već možda određene namirnice. Čemu osude ako neko nema toliko para da jede tamo svaki dan po restoranima i fast fudovima? Budimo ljudi, ne podsmevajte se, svima bi nam bilo lepše. Svi ovi koji vređaju paradajz turiste moraju da znaju da je to nekome jedini način da odvede dete da vidi more. Ne budite nemilosrdni toliko - bili su neki od komentara s druge strane.

Uprkos svađi, pravila su ostala na snazi. Odsad u autobus može da se unese jedan kofer, do 23 kilograma težine.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR