Glas Javnosti

MILIONSKA ŠTETA ZA DRŽAVNI BUDŽET! Kriminal trese poljoprivredu: DVOJE UHAPŠENO, za jednom osobom se traga

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dve osobe su uhapšene, a za jednom se traga zbog sumnji da su se bavile nezakonitim radnjama u oblasti agrara i tako nanele milionsku štetu državnom budžetu.

Dve osobe su uhapšene, a za jednom se traga zbog sumnji da su izvršile krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje poljoprivrednih kredita i drugih pogodnosti oštetivši budžet Srbije za oko šest miliona dinara. Hapšenje je obavila beogradska policija je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Osumnjičeni su vlasnici poljoprivrednih gazdinstava I.D. (1980) iz Beograda, M.R. (1978) iz Mladenovca, zajedno sa još jednim licem, se terete da su prikazivali lažne činjenice – po računu-otpremnici, specifikaciji i garantnom listu dobavljača, sa namerom pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe. Oni su navodno kupili robu u vrednosti od 6.809.567 dinara.

Osumnjičeni su, na osnovu priložene dokumentacije, doveli u zabludu zaposlene u Upravi za agrarna plaćanja da donesu rešenja kojim su im usvojeni zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje i isplate im 6.809.567 dinara.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju, prenosi Agroinfo.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR