Glas Javnosti

ODMORIĆEMO SE OD VRUĆINA: Evo za koliko će pasti temperatura sledeće nedelje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Toplotni talas konačno popušta na našim prostorima i do sredine sledeće nedelje očekuju nas daleko prijatnije temperature od onih koje su bile prisutne na teritoriji Srbije prethodnih dana.

U saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas se očekuju pljuskovi i grmljavine koji će biti praćeni praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i da će se svako naknadno upozorenje o vremenskoj prognozi izdavati iz sata u sat tokom dana.

Iako se danas očekuje da će se temperature kretati u interavalu od 29 do 34 stepena Celzijusovih i da će samo na jugoistoku zemlje temperature biti oko 36 stepeni, posle vikenda pa sve do srede 24. jula očekuje nas „prijatnijih“ 30 do 33 stepena.



Kako se navodi u saopštenju RHMZ-a povodom slabljenja toplotnog talasa „od danas će temperatura biti u padu i kretaće se u intervalu od 29 do 32 °S, ali se i dalje očekuju tropske noći“.

Meteorolog Ivan Ristić izjavio da će u avgustu opet biti još jedan tropski talas u trajanja od 10 do 15 dana i da će visoke temperature vladati sve do septembra. Srećom, trenutni pad temperature, i slabljenje toplotnog talasa dobro će doći kao kratak predah pre sledećeg udara.

RHMZ u prognozi za 30 dana posle pada temperature krajem jula, početkom avgusta temperature će ponovo biti u intervalu od 35 do 40 stepeni.


Glas javnosti/N07S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR