Glas Javnosti

Oglasio se KBC "Dr Dragiša Mišović": Lažne informacije se šire mrežama

Društvo
Autor: Glas javnosti

Oni u saopštenju negiraju ove tvrdnje iznete anonimno

KBC "Dr Dragiša Mišović" oglasio se saopštenjem povodom tvrdnji na društvenim mrežama da u ovoj bolnici nema ispravnih CTG aparata. Oni u saopštenju negiraju ove tvrdnje iznete anonimno.

Navode da odeljenje za ginekologiju ima sedam CTG aparata i da je prema oceni majki ovo porodilište šest godina zaredom ocenjeno kao najbolje. 

Podsetimo i Univerzitetska dečja klinika Tiršova juče je demantovala sadržaj fotografija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a na kojima se vide navodno loši uslovi i klimatizacije u ambulantama. Iz klinike su takođe poručili da su sve ove fotografije lažne.

U saopštenju KBC "Dr Dragiša Mišović" navode da su dva CTG aparata u porodilištu, jedan na operativi, dva na prijemu i dva na patologiji trudnoće.


-Dakle imamo ukupno sedam ispravnih CTG aparata. Uvereni smo da nam je svima stalo do adekvatne zdravstvene nege svih građana, a posebno trudnica. Sigurni smo, međutim, da neproverenim i neistinitim informacijama na mrežama nimalo ne doprinosimo tome. Šta više, uznemiravamo naše sugrađanke koje prirodno brinu za tok svoje trudnoće, saopštili su iz KBC "Dr Dragiša Mišović" i dodali:

- Stoga apelujemo na sve odgovorne ljude da se uzdrže od plasiranja lažnih informacija i učešća u očiglednoj kampanji sa ciljem da se dovede u pitanje neupitan kvalitet zdravstva u celini, da se omalovaži profesionalni integritet zdravstvenih radnika, uključujući i zaposlene u KBC "Dr Dragiša Mišović".

Podsećaju i da je u ovom porodilištu 2018. godine rođeno 2.196 beba, dok je minule godine taj broj skočio na čak 4.455.



Glas javnosti/D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR