Glas Javnosti

OPSADNO STANJE ZBOG MIGRANATA: Policija pod punom opremom razdvaja desničare i levičare u centru Beograda - 'Narodne patrole' neće 'čaj solidarnosti' (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pristalice organizacije “Narodne patrole” koji su najavile "čišćenje migranata iz centra grada" okupile su se u parku ispred Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Njih i levičarske organizacije, trenutno razdvaja policija u opremi za razbijanje demonstracija.

“Narodne patrole” prethodno su najavile akciju "Očistimo park kod Ekonomskog fakulteta” na društvenim mrežama, uz sliku tog mesta u kojem se obično mogu videti migranti i tražioci azila, pozivajući na njihovo proterivanje iz parka.

Kao protivskup, dolazak su najavili i pristalice više levičarskih organizacija, uz poruku “Čaj solidarnosti”.

Skup je završen  bez incidenta nešto posle 18 časova odlaskom prvo pristalica Radikalne levice, a onda i desničara. Zbog ovog skupa u parku, osim jakih snaga policije i Žandarmerije, nije bilo nijednog migranta. Skup su obeležile provokacije i uzvikivanje parola dve suprostavljane strane između kojih je bio kordon policije.

Skandiralo se “smrt fašizmu i kapitalizmu” sa jedne, odnosno “bando crvena” i “ustaše” sa druge strane.

Drugih građana, kao ni migranata, koliko se može videti, nema u parku.

Pripadnici “Narodnih patrola” doneli su zastave na kojima piše “Kosovo je Srbija”, “Nema predaje” i transparent na engleskom sa parolom “Teroristi nisu dobrodošli”, kao i crnu zastavu sa ljudkom lobanjom.

Druga strana ima crvene zastave i transparent “Dobro ste došli, narodnom akcijom protiv batinaša”.

(Glas javnosti/N1/Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR