Glas Javnosti

OVO JE OSUMNJIČENI DOKTOR: Laserom uklanjao hemoroide pacijentu, čovek umro (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zoran K. doktor poliklinike "011 Medical Team- Beograd" osumnjičen je da je pri pružanju lekarske pomoći očigledno nesavesno postupao, usled čega je 30. decembra 2023. godine nastupila smrt oštećenog N.B. (39).

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Zoran K. 26. decembra 2023. godine u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svestan da svojim postupanjem može učiniti delo, pa je na to pristao, kao lekar pri pružanju lekarske pomoći očigledno nesavesno postupao.

Osumnjičeni doktor veoma je aktivan na društvenim mrežama gde redovno objavljuje fotografije iz operacione sale.


(Foto: privatna arhiva)

On na svom profilu deli i savete, ali i objašnjava metode lečenja hemoroida i kako funkcioniše laser.

Čovek trpeo jezive bolove nakon uklanjanja hemoroida

On je, kako se sumnja, izvršio operativno lečenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni N.B. trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno lečenje oko 18 časova.


U toku noći i narednog dana zdravstveno stanje N.B. se sve više pogoršavalo uz visoku temperaturu, stomačne tegobe i jake bolove, o čemu je okrivljeni bio obavešten od strane N.B. i članova njegove porodice, ali nije izvršio neposredan hitan pregled, iako je na to upućivalo stanje oštećenog, a radi utvrđivanja razloga za nastanak prisutnih tegoba koje značajno odudaraju od očekivanog nalaza za postoperativni tok i preduzimanja hitnih medicinskih mera radi zbrinjavanja oštećenog.

Zbog toga je oštećeni 29. decembra 2023. godine primljen u Urgentni centar KCS, gde je i pored adekvanih medicinskih mera sutradan preminuo.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Mića u 09.07.2024 15:51:41 h
     0 
Svaka operacija može da se komplikuje, pa i operacija hemoroida. Lekari snose ogromnu odgovornost za nikakvu platu. Ja sam sretan što sam diplomirao IT i zarađujem duplo više od hirurga, a odgovornosti u poslu praktično nemam.