Opština Koceljeva je organizator 16. Festivala zimnice, koji iz godine u godinu dobija na značaju i postaje tradicionalna manifestacija.
Ove godine, na dvodnevnoj manifestaciji, oko 230 izlagača iz zemlje i inostranstva predstaviće svoje proizvode - džemove, ajvar, papriku, krastavce, sokove, rakiju i druge delicije.
Gazdinstvo Mitrović već godinama učestvuje na festivalu i kaže da priprema oko 25 vrsta proizvoda. Najvažniji je ajvar od čiste domaće pečene paprike, a posebno su prepoznatljivi po proizvodu "paprika somborka" punjena fetom u ekstra devičanskom maslinovom ulju sa mešavinom mediteranskih začina.
Za festival je pripremljeno oko 2.500 tegli ove zimnice. Cene su nešto više, ali otprilike slične prošlogodišnjim.
Kata Ilić iz Osečine, zajedno sa svekrvom, već deset godina dolazi u Koceljevu da priprema zimnicu. Kako kaže, "Imamo svoje povrće i mnogo nam znači što pripremom zimnice možemo da poboljšamo kućni budžet." Na festivalu se mogu naći i džemovi bez šećera, koje priprema Snežana Živanović, i to od čistog voća. Najčešće ih kupuju ljudi sa zdravstvenim problemima, a Koceljeva je zaista pravo mesto za prezentaciju ovakvih proizvoda.
Cene su slične prošlogodišnjim, pa tako ajvar košta od 1.000 do 1.500 dinara, paprika od 400 do 600, krastavci od 300 do 500, džemovi i sokovi po 400, dok rakija košta između 1.000 i 2.500 dinara.