Glas Javnosti

UZ KARTU ZA VOZ DOBIJATE I UPALU BEŠIKE GRATIS: Nova železnička stanica u Beogradu nema nijedne klupe za sedenje (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nova Železnička stanica u Beogradu je najavljivina kao nešto na čemu će nam zavideti cela Evropa. Međutim, greške i mane samo isplivavaju.

Jedan od problema koji se pojavio, a koji deluje kao veliki nemar je da na glavnoj stanici nema klupa za sedenje.

Jedan video zabirinutog putnika je postao viralan, a nemogućnost sedenja dok se čeka voz šokirao je mnoge.

„Je l’ ima još neka železnička stanica u svetu bez jednog sedišta za putnike? U Beogradu moraju da sede na hladnim metalnim šipkama“ napisao je autor videa uz pitanje da li ovo znači da će profitirati samo vlasnici kafića.

Ovaj video je skrenuo pažnju mnogih na društvenim mrežama, neki optužuju gradske vlasti za nemar, drugi uočavaju da su time želeli da spreče spavanje na klupama.



„Uz kartu za voz dobijate upalu bešike gratis“, „Ćuti dobro da ima šipka“; „Napredna stanica“; „Pre neki dan mi je rekla drugarica koja je otišla da sačeka rođaka, kaže ako hoćeš da sedneš moraš u kafić na piće“ neki su od komentara.

Javili su se oni koji kažu da svuda u svetu u centralnim holovima nema klupe, već da su one pored perona. Ipak svedočenja mnogih govore da pored tih perona je hladno, klupe su često mokre od padavina, dok je u staničnoj zgradi toplo.


(Foto: Tviter)

Kao zaštitu od toga da se ne bi spavalo i ležalo na klupama postoje opcije i da se stavljaju pregrade ili ručke na klupama, ali izgleda da je bilo lakše samo ih ukinuti i uputiti putnike u lokalni kafić.



Glas javnosti/CityMagazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR