Glas Javnosti

ZLU NE TREBALO, TU SU DŽAKOVI SA PESKOM: Novi Sad se sprema za odbranu od poplava

Društvo
Autor: Glas javnosti

Preventivno punjenje 5.000 džakova sa peskom u Novom Sadu je u cilju zaštite od potencijalnog izlivanja voda i "urbanih poplava".

Akcija preventivnog punjenja džakova sa peskom u kojoj učestvuju zaposleni u gradskim javno-komunalnim preduzećima i Vatrogasnom savezu Novog Sada, počela je u ovom gradu.

Akciju je, navode, inicirao gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, a u vezi sa „složenom hidrometeorološkom situacijom u slivu Dunava“.

Napunjeni džakovi, u slučaju potrebe, biće usmereni na kritične tačke, a sve u cilju zaštite od potencijalnog izlivanja voda i „urbanih poplava“ na teritoriji Grada.

Prema rečima člana Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Dejana Šijaka, Grad Novi Sad punjenje 5.000 džakova peskom realizuje zajedno sa JVP „Vode Vojvodine“.

– Današnjom akcijom želimo da doprinesemo boljoj spremnosti za zaštitu objekata građenih na priobalnom području. Iako je prognoza za Novi Sad da će u narednim danima vodostaj biti u zoni redovne odbrane od poplava, mi svakodnevno pratimo situaciju, sarađujemo sa svim nadležnim službama i spremni smo da reagujemo i da u slučaju potrebe preduzmemo odgovarajuće mere – izjavio je Šijak.

Glas javnosti/D01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR