Glas Javnosti

Grande vatromet za "Fiat Grande Pandu"! Sija Kragujevac

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U modernizovanoj fabrici „Stellantis“ u Kragujevcu danas je svečano obeležen početak proizvodnje električnih vozila kome je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a završnicu je uveličao spektakularan vatromet!

Dve godine nakon potpisivanja ugovora i priprema, „Stellantis“ je spreman da započne proizvodnju električnog automobila u Kragujevcu „Fiat grande pande“, koji je svetsku promociju, u okviru obeležavanja 125 godina italijanskog proizvođača automobila Fiat, imao u Torinu 11. jula.

Ovaj model razvijen je na temelju tri ključna stuba: italijanskog dizajna, globalne platforme i lokalne relevantnosti.

Novi model praviće se u dve verzije – električnoj i hibridnoj i iz Kragujevca će se izvoziti u Evropu, zatim Bliski Istok i u Afriku. Fiat grande panda spada u automobile B segmenta, ispod četiri metra je dužine i prvi je u nizu modela nove porodice, koja će svake godine, sve do 2027. godine, lansirati novi model.

- Danas je veliki dan za nas i našu zemlju. Srećan sam, jer vidim da smo svi zajedno uspeli. Ovaj automobil je dete svih nas. Danas kada pokazujemo ovaj prelep automobil, mi se pripremamo za neki sledeći model. Naša bitka za sledeći Grande Fiat kreće već danas. Ono što moramo da uradimo je da menjamo sebe, da naučimo da idemo u susret promenama, a ne da čekamo i da se prilagođavamo. U naredne dve i tri godine borićemo se, borićemo se i borićemo se da ispunimo sve uslove kako bismo dočekali sledeći model ovog električnog automobila. Da budemo dobri domaćini, pokažemo svoj patriotski duh, da poštujemo svoju robu i ono što je naš radnik napravio i da kupujemo domaće. Mnogo vas poštujem i volim dragi radnici. Uradila je vaša država sve što je mogla da Stellantis ovde bude, ostane i da ima dugoročne planove. Samo vas molim da na najbolji način zastupate interese svoje zemlje, jer ćemo tako privlačiti i druge investitore. Da se borimo i da radimo, da menjamo sebe, menjamo našu Srbiju", poručio je Vučić.





Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR