Glas Javnosti

Kripto tržište u porastu: Prognoze veoma optimistične

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Cena bitkoina takođe raste od kraja oktobra i početkom novembra, a prvih desetak dana ovog meseca cena je porasla dodatnih pet odsto i nakratko premašila vrednost od 37.000 dolara.

U posednja dva dana, međutim, dominacija bitkoina se malo smanjila, što ukazuje da preostale kriptovalute dobijaju na vrednosti u odnosu na bitkoin. Stoga se primećuje veće poverenje investitora koji su spremni preuzeti dodatni rizik kupnjom alternativnih kovanica. Celi razvoj događaja ukazuje na pozitivan zaokret u raspoloženju investitora.

 

Rast cene i dalje pokreću vesti oko očekivanih ETF fondova. Najvažniji razvoj u ovom svetlu je koordinacija Grayscale Investmentsa s američkom Komisijom za hartije od vrijednosti i berzu (SEC) u vezi s promenom GBTC trusta u ETF. Predstavnici Grayscalea trenutno odgovaraju na pitanja dvaju odeljenja američke Komisije za hartije od vrednosti i berzu, nakon što su proslavili sudsku pobedu nad komisijom.

Iako su u kompaniji škrti o detaljima onoga što se događa, medijima se oglasio Krejg Salm, rukovodilac pravne službe, koji je, među ostalim, rekao da je samo pitanje dana i formalno odobrenja ETF fonda.

Kako god bilo, prognoze su sada vrlo optimistične. Bitkoin bi sledeći put mogao biti na meti prodavaca tek na na nivou od 110.000 dolara kako se odvija njegov novi ciklus rasta, sugeriše jedan od pokazatelja. Podaci s on-chain analitičke platforme Look Into Bitcoin pokazuju bitcoinovu "terminalnu cijenu" koja ukazuje na mogući vrh od šest znamenki.


Dok cena BTC-a kruži svojim najvišim nivoima u 18 meseci, prognostičari već razmatraju koliko bi visoko mogla ići u nadolazećim mesecima, pa čak i godinama.
Nakon sledećeg prepolovljenja subvencije za blok u aprilu 2024, ciljevi uključuju 130.000 dolara, a kasna 2025. je popularan rok za vrh sledećeg ciklusa.

Glas javnosti/B06S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR