Glas Javnosti

Raste ponuda u proizvodnji gotovih jela u Srbiji, obroci od 300 do 500 dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Svakodnevni odlazak na posao često iziskuje da se većina ljudi hrani na brzinu i da jede, žargonski rečeno, “s nogu”.

Međutim, poslednjih godina, a naročito za vreme pandemije, poručivanje hrane i posebno gotovih jela doživelo je ekspanziju.

Proizvodnjom gotovih jela u Srbiji se, prema podacima bonitetne kuće CompanyWall, bavi 75 firmi, od kojih su 54 preduzetničke radnje. Prema rečima nekoliko preduzetnika koji posluju u okviru ove delatnosti, najviše se gotova jela prave za firme kao ketering, dok oni koji imaju lokale prodaju i na malo.

Poslodavci za zaposlene najčešće biraju kuvana jela čije se cene, u zavisnosti od veličine porcije i da li je jelo sa mesom, kreću od 320 dinara za pileći paprikaš sa knedlama ili grašak sa svinjskim mesom do 520 dinara za nešto zahtevnija jela kao što su sarme, punjene paprike ili ćufte.

Većina preduzeća koja se bavi proizvodnjom gotovih jela u svoj meni uvrstila je i vegetarijanske obroke za koje se odlučuje sve više firmi. Jela za vegetarijance koja uglavnom sadrže ribu i dosta povrća koštaju u proseku 400 dinara po porciji. Zbog rasta tražnje ponuda je sve raznovrsnija, pa tako jedna od firmi pravi isključivo ruska jela.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR