Glas Javnosti

BRUTALNO UBIJENE ŽENE U SRBIJI ČIJE STRADANJE JE OSTALO MISTERIJA: Ovo su zločini za koje niko nije odgovarao! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Gomila nerešenih ubistava u Srbiji je veliki problem bezbednosti u ovoj zemlji, nekada je zločin toliko komplikovan da je teško ući u trag motivu, a kamoli ubici. Osim misterije, ono što je zajedničko ovim ubijenim ženama jeste da su sve, kako se do sada navodi, stradale kao nedužne, a niko ne može da pomogne njihovim porodicama i učini ono najmanje, rasvetli ubistvo.

Jelena Marjanović

Jedna od zvezda „Granda”, Jelena Marjanović, nestala je 2. aprila 2016. godine, oko 16 časova, kada je po svedočenju njenog supruga Zorana Marjanovića otišla na trčanje duž nasipa u Crvenki.

Telo Jelene Marjanović pronađeno je 3. aprila u šipražju ispod nasipa, na oko kilometar od rampe odakle je krenula u džoging. Pretpostavlja se da je ubicu poznavala, kao i da je zločin isplaniran.

Od tada, pa sve do danas, ovaj slučaj je i dalje nerešen. Iako su mnogi osumnjičeni prošli pravu torturu, zvanično Jelenin ubica je i dalje nepoznanica.

Milica Barašin

Pre deset godina u Subotici se dogodilo brutalno ubistvo šesnaestogodišnje Milice Barašin, učenice hemijsko-tehnološke škole u Subotici. Ni dan danas ubica nije pronađen, a „istraga je u toku“ već čitavu deceniju.

07.10.2010, Milica je izašla u grad sa drugaricama, sve su išle zajedno kući do jednog dela puta od kog je Milica nastavila sama ka naselju Zorka u Subotici.

Dok je išla ka kući imala je slušalice u ušima i nije ni slutila da je neko prati, kada joj je ubica prišao sa leđa i zaklao je, presekavši joj glavnu arteriju.

Njeno telo pronađeno je nedugo po izvršenom zločinu na 50 metara od kuće gde je stanovala sa majkom, babom i dedom, na zemljanom putu kod pruge.

Kod Milice je isti slučaj, samo bez ijednog čoveka pod istragom.

Aleksandra Petrović

Svirepi zločin nad Aleksandrom Petrović, koja je tada imala 17 godina, dogodio se 26. novembra 2002.

Aleksandra, učenica treće godine gimnazije u Priboju, vratila se kući iz popodnevne smene oko 19 sati.

Otac ju je posalo da kupi pivo za goste, a kada je video da je nema krenuo joj je u sustet, leš svoje ćerke pronašao je u podrumu.

Utvrđeno je da je Aleksandra ubijena cepanicom, a da joj zadato 25 udaraca u glavu.

Više stanovnika iz susedstva videlo je Aleksandru na putu do prodavnice, ali nikada nije utvrđeno šta se dešavalo nakon njenog izlaska iz trgovine. Skinute su joj čizme, a njene čarape nikada nisu pronađene. Ubica je uvukao telo tri metra u podrum.

Njen ubica nikada nije pronađen.

Ljiljana Šulović Milojević

Nepomično telo Ljiljane Šulović Milojević(76) u stanu u Ulici Džordža Vašingtona, 3. februara 2014. godine, oko 14 sati našla je gerontološka sestra koja je inače obilazila Ljiljanu.

U stanu je žena ugledala stravičan prizor, starica je bila u lokvi krvi, a krv je bila i rasprskana po zidovima stana.

Obdukcija je pokazala da je starica izdahnula usled brojnih povreda po glavi, nanetih tupim predmetom. Smrtonosno oruđe nije nađeno u stanu penzionisane doktorke.

Dugo se spekulisalo da je ubica neko koga je Ljiljana poznavala, ipak ubica ni danas nije pronađen.

Maja Gostić

Maju, koja je tada imala samo 20 godina, 2007. je ubio još uvek neidentifikovani zločinac.

Pored nedužne Maje, usmrćeni su i njen dečko Željko (22) i njegovi roditelji Zoran (48) i Dragica (43) Obradović, u porodičnom stanu u Spasenovićevoj ulici u Beogradu.

Zoranov prijatelj, našao je njihova tela. Obdukcija je pokazala da su žrtve ubijene iz dve vrste oružja.

Nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan pa se sumnja da su Obradovići bar jednog od ubica poznavali. Zlikovac je Maji pucao dva puta u glavu, dok su tela Željka, Zorana i Dragice bila izrešetana.

Policija je takođe pronašla i Zoranovu beležnicu, u kojoj je uredno napisano ko mu sve i zašto duguje novac i sumnjalo se da u njoj krije motiv zločina.

Ipak, 12 godina kasnije, ubica još nije iza rešetaka, niti mu je policija za petama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR