Glas Javnosti

HAPŠENJE ZBOG PRANJA NOVCA: Kupovinom stanova u Srbiji i Grčkoj oprali 13 miliona evra

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sumnja se da je organizovana kriminalna grupa delovala sa ciljem da, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca, kupujući nekretnine u Srbiji i Grčkoj, kao i skupocene automobile, prikrije nezakonito poreklo imovine koja je pribavljena kriminalnom delatnošću.

Policija je uhapsila M.L iz Niša zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija će, kako se dodaje, podneti i krivičnu prijavu i protiv brata uhapšenog M.L, organizatora organizovane kriminalne grupe, kao i protiv još šest osoba, koje su u pritvoru, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

Sumnja se da je ta organizovana kriminalna grupa delovala sa ciljem da, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca, kupujući nekretnine u Srbiji i Grčkoj, kao i skupocene automobile, prikriju nezakonito poreklo imovine koja je pribavljena kriminalnom delatnošću u dužem vremenskom periodu, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici te grupe su osumnjičeni da su u periodu od 2006. do 2023. godine izvršenjem krivičnih dela razbojništva i teških krađa u inostranstvu otuđili imovinu i pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrednosti od najmanje 13.000.000 evra, skupocenih satova, nakita, dijamanata i drugih vrednih predmeta.

Glas javnosti/Rešetka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR