Glas Javnosti

I TO SE DOGAĐA: Tužilaštvo u saopštenju zamenilo imena pritvorenih, bivši državni sekretar i dalje iza rešetaka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Iako je prvobitno iz Tužilaštva rečeno da je Nebojša Ranđelović pušten, on je ipak ostao u pritvoru, a na slobodi je Boban Radenković, direktor OŠ “Jastrebački partizani” u Merošini.

Doskorašnji državni sekretar u Ministarstvu prosvete iz Niša Nebojša Ranđelović Necer, koji je uhapšen pre mesec i po dana zbog sumnje na trgovinu uticajem, i dalje je u zatvoru.

Kako navode iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Radenković je pušten iz pritvora zato što su “prestali razlozi” za to. Ranije navedeni razlog bio je da se spreči uticaj na svedoke.

Ranđelović je, sa druge strane, i dalje u pritvoru jer, kako kažu iz Tužilaštva, ima svedoka koji još nisu ispitani, a na koje bi mogao da utiče.


Ranđelović se tereti za pet krivičnih dela trgovina uticajem, a Radenković za zloupotrebu službenog položaja.

Inače, istraga je i dalje u toku, a zajedno sa Ranđelovićem i Radenkovićem početkom jula u Nišu i Leskovcu uhapšeni su i vlasnik Avenija sistema Miroslav Vlajković, direktorka Gimnazije “Stevan Sremac” Vera Dujaković, dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu Dragiša Savić, dekan Fakulteta zaštite na radu u Nišu Srđan Glišović, direktorka OŠ “Branko Miljković” Tijana Ranđelović, kao i Jelena Dekić zaposlena u Avenija sistemu.

Kako je ranije istaknuto, sumnja se da je Nebojša Ranđelović kao državni sekretar “koristeći svoj službeni položaj i stvarni uticaj, posredovao da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti”.

Oni se sumnjiče za malverzacije sa javnim nabavkama.

Inače, Tužilaštvo je ispravilo prvobitnu informaciju, zamenili su imena pritvorenih, Radenković je pušten, Ranđelović je u pritvoru. Nakon što su izvori ukazali da je Ranđelović ostao u pritvoru, novom proverom ustanovljeno je da su u Tužilaštvu permutovali imena.

Glas javnosti/Južne vesti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR