Glas Javnosti

KADROVI KOJI SU ZAPANJILI LESKOVAC: Snimak sramotnog iživljavanja nad psihički obolelim mladićem (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Veliku pažnju javnosti izazvao je snimak koji već neko vreme kruži društvenim mrežama, a na kom se vidi strašan primer iživljavanja nad mladićem u Leskovcu, koji je psihički oboleo i trenutno je u procesu socijalnog i zdravstvenog zbrinjavanja.

O ovom slučaju za javnost, prvi je progovorio zdravstveni radnik u penziji, koji se starao o ovom mladiću tokom lečenja:

-Na snimku se vidi kako bahati vozač maltretira i psuje bolesnika sa Odeljenja prishijatrije Opšte bolnice Leskovac, koji je pritom težak socijalni slučaj, bez krova nad glavom. Ja sam bivši zdravstveni radnik Odeljenja za psihoze i savršeno znam istoriju bolesti ovog mladića. Stalno se pitam zašto grad nema rešenje za ovakve slučajeve? Smatram da je ovakvo ponašanjanje prema bolesnim ljudima nedopustivo- rekao je Leskovčanin i napomenuo da je o celom slučaju pismeno obavestio Kancelariju za ljudska i manjinska prava.

U Centru za socijalni rad Leskovac rekli su da je postupak zbrinjavanja ovog mladića u toku.

-On je već duže vreme korisnik socijalne pomoći, a zdrvastveno stanje mu se pogoršačo pre par meseci, kada smo i njegovog sina smestili u hraniteljsku porodicu. Jako je emotivan i stalno se interesuje za položaj svog deteta. Bio je potpuno saradljiv, čist, uredan i sam je mogao da funkcioniše. Naglo mu se pogoršalo stanje u poslednjih par meseci i mi smo odmah krenuli u postupak smeštaja. Do kraja sledeće nedelje će biti smešten u Zaplanjski dom u Gadžinom Hanu- rekao je direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović.

On tvrdi da je u ovu zdravstvenu ustanovu već smešteno desetak korisnika centra.

Ovog mladića, ljudi često imaju prilike da vide kako sam šeta gradskim ulicama bez ičije pratnje i bilo kakvog vida zaštite. Iz  Centra za socijalni rad kažu da trenutno u Leskovcu za blizu 100.000 stanovnika ne postoje uslovi za smeštaj.

 

(Glas javnosti/Kurir/Jugmedia)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR