Glas Javnosti

KRVAVI 27. JUL: Dva MASAKRA na današnji dan, Srbija je bila zavijena u crno

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nikola i Dragan ubijali ljude nemilosrdno!

Na današnji dan, 27. jula, Srbija se seća dva stravična masakra koji su obeležili ovaj datum kao "krvavi" dan.

Prvi incident dogodio se 2002. godine u Leskovcu, kada je Dragan Čedić, tada 32-godišnji muškarac poznat kao "žestoki momak", izvršio masakr.

Ljut zbog razvoda od bivše supruge, Čedić je naoružan automatskom puškom ubio sedam osoba, uključujući svoju bivšu suprugu, njene sestre, tetku i nekoliko drugih nevinih ljudi. Pored toga, ranio je četiri osobe.

Nakon zločina, pobegao je, ali je pronađen mrtav 40 dana kasnije u selu Donja Jajina, gde je izvršio samoubistvo. Porodica njegove supruge tvrdila je da je živela u "zlatnom kavezu", s brojnim restrikcijama koje je postavio Dragan.

Verovao da mu je bačena vlaška magija, pa pucao redom

Drugi masakr desio se 2007. godine u Jabukovcu, kada je Nikola Radosavljević, gastarbajter iz Austrije, počinio krvavi pohod. Radosavljević, koji je patio od psihičkih problema i verovao da je žrtva vlaške magije, ubio je devet osoba i ranio dve, pre nego što je pokušao da izvrši samoubistvo na seoskom groblju, ali je uhapšen pre nego što je uspeo.


Iako je priznao krivicu, pred sudom je bio proglašen neuračunljiv i umesto zatvorske kazne, dodeljeno mu je lečenje u zatvorskoj bolnici.

Ova odluka i dalje izaziva kontroverze i nezadovoljstvo javnosti. Nikola Radosavljević je uhapšen dan nakon masakra, a kada su ga policajci pitali da li zna šta je uradio, unezvereno je odgovorio: "Ne znam ništa, ne znam ništa".

Utvrđeno je da boluje od akutne paranoidne psihoze.


Glas javnosti/R01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR