Glas Javnosti

LOPOV NA NOVOM BEOGRADU: Pratio žene, pa ih napadao s leđa i kidao im lančiće

Hronika
Autor: Glas javnosti

Okrivljeni N. M. se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, a pritvor mu je određen kako ne bi ponovio krivična dela i jer je ranije osuđivan.

N. M. (43) saslušan je danas u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu na okolnosti izvršenja krivičnog dela razbojništvo i dva krivična dela teška krađa.

Njemu se, naime, stavlja na teret da je 23. jula na Novom Beogradu pratio oštećenju J. M. (50) od prodavnice do zgrade u kojoj živi, a potom na glavu stavio kapuljaču i hiruršku masku kako bi sakrio identitet, prišao ženi s leđa i sa vrata joj strgao zlatni lančić.


Takođe mu se stavlja na teret da je 25. jula, takođe na Novom Beogradu, pratio oštećenu D. R. (73), kojoj je takođe prišao sa leđa i sa vrata joj strgao zlatni lančić, koji je potom prodao u menjačnici u Zemunu, nakon čega je istog dana, u kasnijim časovima izvršio krivično delo razbojništvo, kada je prišao sa leđa oštećenoj T. Ć. (62) dok se kretala stazom u parku u Zemunu, stavio joj ruke preko naočara za vid i povukao glavu unazad.

Ženi je zadao povrede u vidu ogrebotina na vratu i ramenima, te joj je otrgao zlatni lančić sa vrata, nakon čega je pokušao da joj otme dve torbe, ali je oštećena počela glasno da viče, pa je okrivljeni pobegao.


Na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni se branio ćutanjem, a na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponoviti izvršenje krivičnog dela, s obzirom na njegovu raniju višestruku osuđivanost.


Glas javnosti/ T02S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR