Glas Javnosti

MASAKR U LEKOVCU KOJI SE I DAN DANAS PAMTI: Ubistvo sedmoro ljudi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dragan Čadić ubio je bivšu ženu i čitavu njenu porodicu, pa izvršio samoubistvo.

Leskovac i dan danas pamti masovno ubistvo koje je 2002. godine izvršio Dragan Čadić. Razočaran u ljubav i bivšu suprugu koja je godinu dana ranije podnela papire za razvod braka, Čadić je ubio sedmoro ljudi.

Najpre je bilijar klubu usmrtio Nenada Lukića (30) i ranio Slavoljuba Kržalića (47), a potom se "vartburgom" dovezao u Ulicu Mila Ćalovića 17 i pet minuta posle ponoći upao u kuću svoje tašte i iz automatske puške pucao i ubio pet osoba, a jednu ranio.

Ubio je bivšu suprugu Biljanu Čedić (28), njene sestre Ivanu Kalčić (31) i Jelenu Zdravković (25), Jeleninog supruga Bobana (24) i Biljaninu komšinicu Jelenu Zlatković (29), a ranio njenu drugaricu Maju Bojković (26).


Za vreme krvavog pira, na spratu kuće je spavalo dvoje dece. Masakr je trajao decet minuta, a sve se završilo 500 metara dalje, u kući Biserke Ristić (48), tetke ubijenih sestara, koju ubija, a njenog supruga Blagoja (51) i sina Đorđa (16) ranjava.

Čedić je nako masakra pobegao, naoružan automatskom puškom.

Iste noći je policija krenula u potragu za njim i pronašla vozilo, ali Dragana nije bilo.

Nakon 40 dana , u šipražju u selu Donja Jajina, pronađeno je Čedićevo telo, a obdukcijom je utvrđeno da je izvršio samoubistvo.


Glas javnosti/R01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR