Glas Javnosti

SUĐENJE DEČAKU UBICI: Svedoči čovek iz streljane koji je video Kostu kako puca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nastavak suđenja dečaku ubici Kosti K.

U Viši sud u Beogradu došla je Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice Koste K. koji je 3.maja prošle godine ubio devet svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, i to u pratnji svojih advokata Borivoja i Irine Borović.

Na današnjem ročištu trebalo bi da svedoči svedok iz streljane koji je video dečaka ubicu da puca.

Inače, svedok je trebalo da se pojavi na prethodnom ročištu, ali do toga nije došlo, pa su svedočili teško ranjena nastavnica Tatjana Stevanović, DNK veštak i dadilja dečaka ubice.


Miljana Kecmanović  (Foto: Printskrin)

Vladimir Kecmanović je, podsetimo, optužen da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je njegov sin imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući.

Njegova supruga Miljana tereti se za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja pošto je njen DNK nađen na jednoj od čaura u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio Molotovljev koktel.

Vladimir Kecmanović je u pritvoru od 3. maja prošle godine. Dečak ubica od zločina se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi, jer je krivično neodgovoran, s obzirom na to da je u trenutku zločina imao 13 godina.


Vladimir Kecmanović (Foto: Privatna arhiva)

U Palatu pravde stigla je i advokatica Snežana Dunjić koja zastupa oštećenu porodicu ubijene devojčice Andriane Dukić. Takođe, stigao je i branilac Marko Janković, koji zastupa neke od porodica oštećenih.

Za njima stigli su i roditelji jedinog ubijenog dečaka Andrije Čikića, Suzana i Miloš Čikić, zatim Biljana Paunović, majka Andriane Dukić, kao i Radica Jovičić Vlahović, sestra ubijenog Dragana Vlahovića, čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Na današnje ročiste stigla je i majka Mare Anđelković, koju je na prethodnom ročištu sudija udaljila sa suđenja kako saznajemo, jer nije mogla da suzdrži svoje emocije dok je svedočila dečakova dadilja. Takođe, na ročište je došla i Nina Kobiljski majka ubijene Eme Kobiljski.

Svedok iz streljane Miloš Kuzmanović ušao je u sudnicu kako bi svedočio.


Glas javnosti/K04S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR